Langkah-Langkah Tukar Tayar yang Kempis

Prosedur terbaik untuk menukar tayar rata: Panduan Langkah demi Langkah

Menjual tayar yang tertusuk sendiri akan membuang banyak masa berbanding dengan memantau perkara untuk rakan kecemasan. Ikuti teknik ini, dan anda akan berundur dari jalan dengan pantas.

Itulah bunyi tayar yang baru saja bertiup ketika anda menjelajah 70mph di jalan raya. Langsung apa? Dengan mempertimbangkan, idealnya anda bersedia mempertimbangkan cara tayar boleh meletup di mana sahaja, di mana sahaja.

Tahap 1: Bersedia

Anda harus tahu sama ada kenderaan anda mempunyai unit tayar tambahan. Sebilangan besar kenderaan baru tidak menggunakan tayar tambahan kerana alasan yang berbeza, jadi periksa untuk berjanji akan memilikinya.

Anda dengan cara yang sama perlu memeriksa tayar tambahan ini setiap separuh bergantung. Tayar tanpa udara di dalamnya membuat anda mengerikan, jadi periksa berat dan keadaan pneumatik sebelum perkembangan atau pemanduan lebih lama. Mengenai perkara yang mungkin anda perlukan, lampu elektrik / lampu depan, ukuran tayar, dan tuala kertas harus melakukan apa yang perlu dilakukan. Anda boleh menggunakan kisah yang tidak dapat dilupakan sekiranya anda mesti menyimpan pakaian anda yang luar biasa, bagaimanapun juga jangan mengharapkan perubahan tayar jalan raya yang menjadikan anda mengadakan majlis tali leher yang membosankan.

Tahap 2: Pilih Tempat Anda

Tidak mudah bagi setiap keadaan untuk sampai ke tempat yang tidak menyenangkan untuk menukar tayar dengan selamat. Berfokus pada permukaan yang rata dan keras dengan bundle antara jalan dan kenderaan adalah keadaan terbaik. Walau apa pun yang berlaku, jangan menempuh jarak satu mil di pinggir anda terlalu lama atau anda juga akan membayar roda yang lain.

Letakkan lampu kilat semasa memeriksa ke tempat yang anda pilih. Setelah sampai, tetapkan brek penamat anda.

Tahap 3: Periksa dan Keluarkan Semua Alat Anda

Perkembangan ini adalah masalah samar-samar jika anda mulai sekarang melakukan ujian standard pada tayar tambahan dan ruang instrumen yang sesuai dengannya. Walau apa pun, jika tidak, pastikan semua pemasangan mekanikal ada dan tayar diisi mengikut spesifikasi.

Tahap 4: Dapatkan Lugs Longgar

Mulakan dengan memusingkan roda memutar sisi kenderaan yang akan anda naikkan. Sebilangan kecil kayu atau batu di seluruh bandar akan berlaku sekiranya anda tidak melewati roda roda yang boleh disahkan di dalam kenderaan anda. Ini memastikan kenderaan tidak bergolek di mana-mana setelah anda dapat melihatnya di sekeliling.

Sekiranya ada orang kedua di dalam kenderaan bersama anda, pada masa itu mereka boleh keluar dan menjadi perhatian anda sekarang. Mengganti tayar di jalan putar benar-benar bukan percubaan yang selamat, dan celaan sekejap dari kenderaan yang akan menuju ke arah anda dapat menjadi jalan penyelamat.

Pada ketika itu, letakkan kisah yang tidak betul dan dapatkan kunci pas anda. Anda mungkin perlu melepaskan kunci penyebaran, sekiranya anda ragu-ragu, anda boleh berniaga. Ringkasnya, jangan hapus semua kunci. Anda mungkin memerlukan penyambung kunci pas untuk satu atau keseluruhan hantaran bergantung pada kenderaan anda.

Tahap 5: Gunakan Jack

https://www.karloop.com.my/kereta-sewa-kuala-lumpur/

Cari titik jack atau kimpalan spot di bawah kenderaan dengan roda yang anda lalui. Letakkan bicu dengan begitu banyak, sehingga pegangan menaikkan kemudian pasangkannya searah jarum jam dengan instrumen pemegang jack yang diberikan.

Tepat apabila anda dapat melihat cahaya di antara permukaan tanah dan tayar, anda akan memahami bahwa cukup tinggi untuk melepaskan tayar.

Tahap 6: Tanggalkan Tayar

Iklan Berbayar : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa kuala lumpur yang murah ? Layari https://www.karloop.com.my/kereta-sewa-langkawi/ untuk sewa kereta kuala lumpur. Hubungi 019 967 1127 untuk info lanjut.

Matikan kunci yang telah dipindahkan dengan berkesan dan letakkan di tempat yang selamat. Pada ketika itu, keluarkan roda dari kenderaan. Dalam dunia yang sempurna, pada dasarnya ia akan jatuh, dalam beberapa keadaan, beberapa tendangan yang diatur ke dinding sisi dari tepi yang betul dapat membebaskannya jika ia bermasalah. Kembalikan roda ke belakang kenderaan anda di luar dari yang mungkin boleh dipercayai setelah melepaskannya.

Tahap 7: Ambil Tayar Ganti

Dapatkan tambahan anda dari mana-mana tempat akhirnya. Bagi kebanyakan kenderaan dan SUV, ia akan berada di bawah lantai susun. Trak boleh menggantungnya di bawah tempat tidur, tetapi tidak akan ada kacang dalam yang memegangnya, anda perlu melepaskannya untuk membebaskannya dengan sedikit perhatian terhadap lokalnya.

Sejajarkan kancing dan bukaan kemudian tolak roda. Letakkan semua perkara yang diambil segera. Anda perlu mengetatkan jari ini, bagaimanapun, jangan sampai ke tangan mereka. Ketika roda didalangi dengan tepat, ini adalah peluang yang ideal untuk mendapatkan kenderaan di tanah.

Tahap 8: Turunkan Kereta

Pusingkan pegangan soket dengan cara yang lain sekarang ke arah sesekali memotong kenderaan kembali ke tanah. Apabila sudah selesai, anda boleh melepaskan jek dari kenderaan dan mendapatkan kunci pas sekali lagi.

Tahap 9: Kencangkan skru

Jelas bahawa aktiviti yang paling asas adalah menjanjikan anda memperbaiki semua penghapusan yang benar-benar menyenangkan. Perbaiki mereka dalam konfigurasi yang tidak betul, tidak akan berlaku ketika anda menukar seretan yang anda putar. Ubah semula kerangka ini dua atau pada pelbagai acara untuk menjanjikan bahawa anda mempunyai yang sedekat mungkin.